Ma 2024.06.21. péntek, Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
Gold Step 2001

Cha cha cha

A Cha-Cha-Cha az afrokubán zene fejlődésének legújabb jelenségei közé tartozik. A Cha-Cha-Cha éppúgy, mint a Mambo, először zenei forma volt.

A Cha-Cha-Cha mesterségesen alkotott tánc, a Rumbának és a Mambónak egy változata. Megalkotója a kubai zenész Enrique Jorrin Havannából, aki 1953-ban a túl gyorsan játszott Mamboból, amelynek nem volt igazán sikere, megalkotta a lassúbb Mambó-Cha-Cha-Chát. New-York Cityben, a Brodway-n a Palládiumot jelölik a Cha-Cha-Cha szülőhelyeként.

A Cha-Cha-Cha szó a zene ritmikus részének tekinthető, mint triola, amelyet a zenészek érthetően, világosan "kifejeznek" és a táncosok három kis lépéssel interpretálnak.

A Kubából származó elragadó zene és tánc először Észak-Amerikát hódította meg, ahol 1954-től a legkedveltebb divattánc lett. Azonban Európa is lelkesedett minden latin-amerikai zene- és táncújdonságért. Németországban a Cha-Cha-Chát először 1957-ben Gerd és Traute Hädrich mint divattáncot mutatta be a Német Tánctanárok Egyesületének kongresszusán. A tiszta, világos ritmussal és a variációgazdag, vidám figurákkal a Cha-Cha-Cha nagyon gyors áttörést hozott. Mint a negyedik latin-amerikai táncot 1961-ben vették fel a versenytáncok közé.

Ma a Cha-Cha-Cha az egész világon, minden korosztály számára a legkedveltebb táncok közé tartozik.

 

Gold Step 2001